Ondernemingen die hun productiewerkzaamheden weghalen uit ‘lagelonenlanden’ (het zgn. reshoring), kunnen eveneens gebruikmaken van de Regeling cofinanciering sectorplannen (COFINSECTOR).

Het doel van de regeling is het stimuleren van sectorplannen van organisaties van werkgevers en werknemers, met daarin maatregelen om werkgelegenheid te behouden, werkloosheid te voorkomen en de gevolgen van de crisis te bestrijden.

Wanneer een onderneming via reshoring nieuwe werkgelegenheid creëert in Nederland en daarbij arbeidsmarktknelpunten ervaart, kan het in samenwerking met sociale partners een plan indienen om die knelpunten op te lossen met behulp van subsidie uit de Regeling COFINSECTOR.

Zo biedt de regeling onder meer de mogelijkheid van loonkostensubsidie voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat hebben minister Asscher en staatssecretaris Klijnsma van SZW laten weten in antwoord op Kamervragen van de PVDA en het CDA over het terughalen van productiewerk door bedrijven naar Nederland.

Voor deze regeling is door het kabinet € 590 miljoen beschikbaar gesteld. De eerste aanvraagperiode loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2013.

Zie voor meer informatie ons eerder gepubliceerde artikel over ‘subsidieregeling cofinanciering sectorplannen gepubliceerd’ van 14 augustus. 

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief