Er is sprake van een ruime overtekening van het MKB Obligatiefonds. Er kwam voor € 19 miljoen aan reserveringen binnen, terwijl de uitgifte was beperkt tot € 10 miljoen. Dit in tegenstelling tot de eerste uitgifte vorig jaar, toen slechts € 3,5 miljoen werd opgehaald. Het geeft aan dat beleggers weer graag willen investeren in het MKB. Dat stelt Thomas Wals, fondsbeheerder bij het MKB Fonds, dat de uitgifte van het Obligatiefonds verzorgde.

“Beleggers zijn op zoek naar een goed renderend en solide onderpand. Het MKB heeft dit volop te bieden. Deze reserveringen zijn het bewijs dat er voldoende kapitaal beschikbaar is voor het MKB”, aldus Wals.

Het MKB Fonds, een beleggings- en investeringsfonds, richt zich op bedrijven die goed lopen, maar op zoek zijn naar vermogen om de onderneming toekomst te geven. Het betreft met name familiebedrijven, waar de opvolging een probleem is. Maar het MKB Fonds kan ook een rol spelen bij een zogenoemde management buy-out of management buy-in. Om de juiste bedrijven te vinden is het MKB Fonds een samenwerking aangegaan met Marktlink Fusies & Overnames.

Het MKB Obligatiefonds kent drie soorten obligaties, met allen een looptijd van vijf tot zeven jaar. Het verschil zit met name in de minimale inleg van € 15.000, € 50.000 of € 100.000 met bijbehorende rentes van respectievelijk 7 %, 7,5 % en 8 %.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief