Langzaamaan neemt Sinterklaas ons land over en naderen we het eind van het kalenderjaar. Het leuke aan deze periode is dat wij, net als de Sint,  het hele land doorreizen.

We bezoeken onze klanten en spreken ze uitgebreid over hun plannen, verwachtingen en ambities voor het komende jaar. Zo kunnen we samen hun WBSO-aanvraag voorbereiden.

Al deze bedrijven zijn de afgelopen jaren - ook tijdens de mindere tijden - blijven investeren in innovatie. Met vaak als reden om in de markt bij te blijven of efficiënter te kunnen werken. Dit jaar valt het ons op dat opmerkelijk veel gedane investeringen in innovatie zich aan het vertalen zijn in nieuwe producten en vormen van dienstverlening waar weer vraag naar is. Op meerdere plekken en sectoren ontstaat vertrouwen in het creëren van nieuwe kansen, mogelijkheden en markten. Of het nu gaat om simulatie- of GISsoftware, sluitingsmateriaal en klemmen of vernieuwende oplossingen voor de melkveehouderij, langzaamaan lijkt het erop dat er weer nieuwe kansen ontstaan voor ondernemingen die durven te investeren in vernieuwing. Vooral het MKB blijkt de dynamiek en inventiviteit te hebben om zichzelf uit de economische malaise te verheffen. Dit op basis van eigen kracht, lef én goed ondernemerschap.

Het MKB is een belangrijke partij om ook lokaal het elan en de dynamiek in de economie terug te brengen, dat begrijpt een aantal provincies goed. Een goed voorbeeld hiervan is de provincie Friesland.

In plaats van vanuit een “ivoren toren” te reguleren, wordt uitdrukkelijk de dialoog met organisaties in het veld gezocht. De ondernemers worden uitgedaagd om met ideeën te komen die de lokale economie een boost kunnen geven. De provincie spart, verbindt waar mogelijk partijen met elkaar en kan eventueel bijdragen in de financiering van de uitvoering. Maar bovenal biedt ze de ruimte om goede initiatieven te initiëren en uit te voeren. Met ongetwijfeld als achterliggend idee dat vooral het MKB inventief en sterk genoeg is om realistische oplossingen te bedenken en tot een succes te brengen.

Door verdergaande bezuinigingen en een veranderende kijk op de rol van de overheid, zal een steeds kleiner ambtenarenapparaat overheidstaken uitvoeren. De rol van de ambtenaar verschuift nog verder. Van initiatiefnemer en organisator, naar facilitator voor burger en bedrijf. Want door gedreven burgers en ondernemers te stimuleren en met elkaar te verbinden, is er veel aan dynamiek en vernieuwing te winnen. Vooral door hun kracht, ondernemerszin en creativiteit. Veel van onze klanten zijn daar een mooi voorbeeld van.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief