“In het Cyber Security Beeld Nederland is nog eens het belang van Cyber Security benadrukt: het is van grote waarde voor de Nederlandse maatschappij en economie, zeker gezien de verwevenheid van IT met ons dagelijkse leven. Tegelijkertijd maken cybercriminelen gebruik van geavanceerdere technieken en worden de aanvallen steeds complexer en specifieker gericht op de overheid, bedrijfsleven en individuele burger”, aldus Roy Jansen (Cyber Competence Lead bij Atos Consulting en vanuit Atos vertegenwoordiger in de Cyber Security Adviesgroep van Nederland ICT).

Deze digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat de digitale weerbaarheid onder druk blijft staan. Het blijft noodzakelijk om de komende jaren gezamenlijk, vanuit overheid, wetenschap en bedrijfsleven te investeren en te innoveren in cybersecurity om die digitale weerbaarheid verder te verhogen. Eén van de maatregelen is het doen van innovatief en toegepast onderzoek.

Met de SBIR Cyber Security (Small Business Innovation Research) willen diverse ministeries een impuls geven aan Cyber Security onderzoek. In deze innovatiecompetitie worden organisaties uitgenodigd om voorstellen in te dienen die bijdragen aan de realisatie van de hoofddoelen van de Nationale Cyber Security Strategie en het Topsectorenbeleid:

  1. Verbeteren van de veiligheid van en het vertrouwen in ICT-infrastructuur en diensten;
  2. Nederland voorbereiden op de veiligheidsuitdagingen op het gebied van Cyber Security in de toekomst;
  3. Stimuleren van de Nederlandse Cyber Security economie.

Atos Consulting en SecurityMatters hebben besloten de krachten te bundelen in het project ‘Een Extra Zintuig’. “Deze samenwerking smeedt synergie tussen een internationale IT dienstverlener en een innovatieve niche-speler”, stelt Jansen.

Met een financiële bijdrage vanuit de SBIR wordt in het project een netwerkmonitoring oplossing ontwikkeld, die geavanceerde aanvallen op database systemen kan opsporen die door bestaande oplossingen niet gedetecteerd kunnen worden. Met het project wordt een volgende stap gezet in de technologische wedloop om vertrouwelijke informatie in organisaties te beschermen tegen gerichte en geavanceerde aanvallen.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief