eFaqt is een bedrijf dat de online leermodule (eFaqt) heeft ontwikkeld. Met eFaqt ga je 60% sneller en beter studeren en leert leren. Het is een online ‘schriftje’ welke automatisch studietips- en trucjes toepast tijdens het leren van je studiemateriaal. Het geeft inzicht in aantekeningen van anderen over hetzelfde hoofdstuk, het vertelt je wanneer je moet herhalen, wanneer je pauze moet nemen en het maakt een mindmap. Het systeem zorgt ervoor dat je perfect gaat leren.

De oprichter, Christiaan Henny (29), had ook moeite met leren. Hij dacht dat het makkelijker moest kunnen en heeft in 2010 eFaqt uitgedacht en opgericht. Vanaf de start bleek de financiering een uitdaging. Om aan financiering te komen heeft Christiaan Henny en businessplan opgesteld. Op basis hiervan heeft eFaqt een partij gevonden die in het bedrijf wilde investeren. Op dat moment was al wel duidelijk dat subsidies een belangrijke rol zouden spelen zowel tijdens de opstartfase als tijdens de ontwikkeling van het systeem.

Met de investering kon de opstart fase worden gefaciliteerd. Vervolgens is het innovatieve eFaqt door eigen programmeurs ontwikkeld. Uitdaging aan innovatieve projecten is dat je vanaf scratch moet starten en te maken heb met technische risico’s, een nieuwe markt en tegelijkertijd een onderneming moet opzetten. Je kan niet op historische gegevens bepalen of het een succes wordt. Dit heeft voor eFaqt goed uitgepakt. In de toekomst wil eFaqt het systeem ook internationaal aanbieden en groeien tot 1.000.000 gebruikers.

In de opstartfase heeft eFaqt van subsidieregelingen gebruik gemaakt voor inhuur van externe kennis voor onderzoek van de technische haalbaarheid en ontwikkeling van een eerste prototype (NIOF-regeling). De 2e fase betrof het aannemen van eigen programmeurs voor de ontwikkeling van een basis eFaqt, waarvoor WBSO verkregen is. Vervolgens is een borgstellingskrediet verkregen. Het borgstellingskrediet zorgde voor een deel van de financiering voor de doorontwikkeling en vermarkting van eFaqt.

“Subsidies maken een significant onderdeel uit van de cashflow. Zonder de hulp van AC Adviseurs had ik niet zoveel subsidies kunnen aanvragen en had ik minder werknemers gehad waardoor de ontwikkelingen aanzienlijk langzamer waren gegaan”.

“Zelf zou ik niet weten waar ik moet beginnen met zoeken in subsidieland. Het voordeel van AC Adviseurs is, dat zij de route kennen en exact weten hoe je een aanvraag moet insteken. Hierdoor kan ik de focus houden op mijn eigen werk. Door de full service van AC Adviseurs wordt alles tijdig geregeld en ervaar ik geen stress”, aldus Christiaan Henny.

Wilt u meer weten over eFaqt? Kijk dan eens op de website.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief