De opdracht

Projectbeheer van AC Adviseurs is door een groot ziekenhuis gevraagd om tijdelijk haar groep projectcontrollers te ondersteunen bij hun activiteiten. Iedere projectcontroller heeft zijn eigen afdeling(en) in beheer en heeft daar de volledige verantwoordelijkheid voor.

Door verloop en langdurige ziekte was er een tekort aan projectcontrollers ontstaan. Het bleek niet mogelijk om op korte termijn een ervaren projectcontroller in dienst te nemen. Het ziekenhuis heeft daarop AC Adviseurs gevraagd om voor een bepaalde periode de controllersfunctie voor een aantal afdelingen op detacheringsbasis in te vullen.

Werkzaamheden

De projectcontroller is verantwoordelijk voor het beheer van alle binnenkomende gelden bestemd voor onderzoek. U kunt hierbij denken aan subsidies, giften en financieringsstromen vanuit de industrie.

De werkzaamheden zijn met name financieel van aard. Zo is een projectcontroller aan de voorkant van het project betrokken door het maken van een begroting. Bij enkele geldverstrekkers is na indiening van een aanvraag veelvuldig contact nodig over bepaalde kosten voor het onderzoek.

Na een toekenning van middelen onderhoudt de projectcontroller het contact met de geldverstrekker over financiële voortgang. Daarnaast is de controller verantwoordelijk voor termijn- en budgetbewaking. De controller dient de projectleider tijdig te informeren, bijvoorbeeld indien er moet worden gerapporteerd of indien de kosten (dreigen te) worden overschreden.

Door de jarenlange ervaring van AC Adviseurs op het vlak van projectbeheer, kon de functie snel en adequaat worden ingevuld. Bij de start van de werkzaamheden bleek dat er door een situatie van langdurige uitval een achterstand in werkzaamheden was ontstaan. Met dank aan AC Adviseurs kon deze achterstand vlot worden weggewerkt, om vervolgens door te pakken en de functie als projectcontroller vanuit een pro-actieve rol in te kunnen vullen.

Good Thinking

Het snel kunnen schakelen van AC Adviseurs naar verschillende rollen, zoals in dit geval een rol als pro-actieve projectcontroller, is een kracht van AC Adviseurs. De meerwaarde van het team van AC Adviseurs is, dat we de behoeften van de klant centraal stellen en praktisch en resultaatgericht werken. Door de jarenlange ervaring van AC Adviseurs op het gebied van projectbeheer en projectcontrol konden wij deze opdracht met een zeer korte inwerktijd succesvol vervullen. 

Zit u tijdelijk krap qua personeel? Mogelijk kan AC Adviseurs u ondersteunen. Samen komen tot een goede oplossing, dat is ‘Good Thinking’!

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief