Het project

Land van Kalk is een project dat in 2008 op verzoek van de heer en mevrouw Vervuurt, eigenaren van de Kunradersteengroeve, is bedacht en ontwikkeld door AC Adviseurs.

Het ontwikkelde concept

Het was ons idee om de Kunradersteengroeve te verbinden met wijn, de kalkovens, de Romeinse weg en de villa rustica om vervolgens te komen tot een groter toeristisch concept onder de titel ‘Land van Kalk’. AC Adviseurs heeft dit idee uitgewerkt in een concreet projectvoorstel, dat in 2009 aan de belangrijkste stakeholders in het gebied, waaronder ook de gemeente Voerendaal, is gepresenteerd.

Het is bijzonder te moeten vaststellen dat diezelfde gemeente Voerendaal in 2011 aan derden opdracht heeft gegeven om op basis van ons idee een Ontwikkelvisie Land van Kalk op te stellen. Nadat deze ontwikkelvisie medio 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld is een meer jaren uitvoeringsprogramma opgesteld.

Het resultaat

Het project laat zien hoe via ‘good thinking’ een toeristisch concept kan worden ontwikkeld dat leidt tot meerwaarde voor de regionale economie, de toeristisch-recreatieve sector en de werkgelegenheid in de regio. Daarentegen geeft de wijze waarop door betrokkenen inbreuk is gemaakt op intellectueel eigendom van AC Adviseurs een bijzonder wrange nasmaak aan dit Limburgse project waar wij met veel passie en energie aan hebben gewerkt.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief